Kawan2

Klik sini tau

Khamis, 10 Februari 2011

Contest 5-5-5 oleh DeQdEq



contest 555
salam

jom join contest menarik ni
detail ada DISINI


photograph puzzle yg telah di complete kan
Pendapat aisha tentang slogan
CREATE, PROTECT & PRESERVE

*******************************************


Didalam kehidupan banyak ujian dan cabaran yg diberikan oleh Allah s.w.t
Puaslah kita berdoa, berusaha dan bertawakal , ada yg berdoa mohon masuk U la, nak dapat asben hensem dan kaya la..hehe
nak duit banyak, keje best,  dan macam-macam lagi la wishlist kita kan..


Korang tau tak yang
Allah s.w.t telah  MENCIPTA manusia secara berperingkat-peringkat


Peringkat pertama
Prosess percantuman Ovum dan Sperma
gambar ehsan en.google




Firman Allah s.w.t dlm surah Al-Insan ayat 2 yg bermaksud :-

“Sesungguhnya Kami telah menciptakan manusia daripada setitis air mani yang bercampur yang Kami (hendak mengujinya dengan perintah dan larangan), kerana itu Kami jadikan dia mendengar dan melihat.”



dan sehinggalah ke peringkat ke 2,3,4 dan seterusnya 
sehingga Allah s.w.t selesai MENCIPTA kita di bumi ini dan 
menjadi seorang manusia yg cukup sifat dan akalnya..insyaAllah
*
*
Dan yang pasti
bukan TEORI DARWIN yg MENCIPTA kita okay..
pening kepala mak, memikirkan teori yg tak masuk dek akal ni..

gambar ehsan en.google jugakk


Setelah manusia dicipta oleh Allah s.w.t, maka bermulalah kehidupan berlandaskan ajaran-ajaran Al-Quran dan sunah, of coz la ada yang kaya raya,dok kat rumah harga berjuta-juta, gelang sampai ke siku, kasut brand LV la, jual gelang magnet ribu raban la dan macam - macam lagi cara kita berusaha di bumi Allah s.w.t ini....semua tu nikmat dunia..
TAPI ada gak yg gigih berusaha tapi duit nuff masih ciput belaka..haha
larik tajuk la pulak..


sehinggalah sampai ke satu tahap,  KEMATIAN pasti akan memisahkan 
Antara yang HIDUP dan MATI


kesian anjing laut tu mati kene makan ngan ikan jaws..
ahaks..tak nak tunjuk gambo org mati..hehe..tatuttt lalala




Pernah tak persoalan - persoalan berikut bermain di minda korang?
Aku....pernah gak, Insaf jugak la kan..
tak sanggup beb..



Habis tu!! korang rasa
Apakah yang dapat MELINDUNGI mereka selepas pemergian kita??
Apakah penyelesaian yg TERBAIK ??
Adakah jalan penyelesaiannya ??


YA ! memang ada jalan penyelesaiannya...
marilah  kita bersama-sama mengambil tahu tentang


 


InsyaAllah, pasti dapat MELINDUNGI mereka-mereka yg tersayang
Tetapi bagaimanakah caranya ???


Ohwww..Begini caranya tau..

Dah tu, kalau dah tau dan sedar, bila lagi nak memperbetulkan tanggapan pemikiran kita yang asyik-asyik nak beg baru,  baju baru,  rumah baru,  lappy baru (aiseymen baru je beli dan segalanya baru - baru belaka??


SEDAR tak korang semua.. ni termsuklah yg tukang tulis ni jugak..ahaks


Inilah cara yang terbaik untuk MEMELIHARA  kehidupan org yg tersayang dari tidak terus hanyut dgn beban - beban yg di tinggalkan..


Walaupun urusan kita di dunia sudah habis..finish..yilek
mesti kita nk MEMELIHARA anak-anak dgn harta yg di tinggalkan
mesti kita nk juga MEMELIHARA mak/ayah di kampung yg sdg meniti usia tua


jadi apa tunggu lagi, kalau korang
INGIN MENDAPATKAN NASIHAT KEWANGAN


sila KLIK SINI



InsyaAllah moga semua urusan dunia dan akhirat di permudahkan..





dan akhir sekali,ikutilah perbualan ringkas antara
ibu dan hariz..





sekian sahaja entri kali ini..
Entri khas utk contest anjuran deqdeq
KLIK utk detail

nak tag 5 org
sall,cute mum,mama najla,tiefazatie dan nana




10 ulasan:

DeQdEq berkata...

superb....fantastic....ini penyertaan pertama yg menepati kehendak dan objektif pertandingan...

risau juga deqdeq klu dpt penyertaan yg keluar tajuk lagi...hehhee

deqdeq tau, mst akak dh baca cara penilaian dan rujuk blog yg deqdeq sarankan...dan inilah hasilnya yg sgt kreatif dan penuh isi...

tahniah kak...deqdeq ucapkan semoga akak berjaya.

Adyshariz berkata...

tq deqdeq..insyaallah kalau ada rezeki tak kemana..hehe

Tasha berkata...

hurm... bertambah lost idea nak join this contest

puan nina berkata...

salam..boleh tlg x..screen grab tu mcm mana ya?

puan nina berkata...

tq jenguk blog sy..sy tag akak contest ini ya http://ninagacontest.blogspot.com/2011/02/contest-kucing-paling-comel.html

Miela Tahril berkata...

wahhhh sgt sgt sgt sgt sgt sgt hebat lah.......kalau sy mesti bg menang terus...hehehe :)...g0od luck! lumayan, nak masuk....tapi xade idealah

Myvitrd berkata...

bagus info menarik.. dah dapat idea nak join kontest ni

Sunah Mohammad berkata...

jenguk dan teliti artikel peserta contest..hehe..saya suka la~~~

DeQdEq berkata...

akak nak edit lagi bileh je kak...deqdeq ok je...lgpun penyertaan tak byk....mungkin ada perubahan dlm contest ni....

Rozita berkata...

entry terbaik untuk contest ni..

meh singgah sini pulak:
http://rozita-ceritaita.blogspot.com/2011/04/hari-ni-memang-hari-bertuah-ke-111-lah.html

Geng Contest adyshariz

My Friend Adyshariz