Kawan2

Klik sini tau

Jumaat, 19 November 2010

Red Ribbon Under the Sea Contest win Fuji Underwater Camera now!!!


Salam

Nak join contest anjuran redribbonboutique
syarat - syarat penyertaan ada DISINI
.
.

Hadiah
FUJI UNDERWATER CAMERA
menarik bukan..

meh sini nak citer pasal laut atau mat salleh panggil beach
waka..waka..yeah..yeah..

Sebelum itu aku nak citer pasal camera kesayangan dulu
Nama cik camera ni CIK NIKON
No IC dia E3100
Aku beli tahun 2001 .. lama dah dekat 10 tahun aku pakai
Jasa cik Nikon ni memang banyak, kalau boleh cakap dh lama cik Nikon
akan cakap "Boss bila nak tukar barang baik punya"....huahh
Aku bukan tak nak beli lain, tapi bagi aku selagi boleh pakai Aku pakai
KECUALI
ada orang nak bagi FREE
Ni lah gambo cik Nikon

Kesian cik Nikon aku.. isi perut dia banyak kali terkeluar(bateri)
aku hanya tampal dgn tape jer....huahhh.. nak bagi org pinjam pon segan
kalau bawak ke laut atau kolam mmg kene berhati - hati, takut kot - kot isi perut jatuh ke laut
maunya meraung aku.. walaupun kekadang kene tekan 2 kali, tapi aku
kuat semangat gak..aku tekan gak.. aku anggap cik Nikon aku takde MOOD..

Alahai,kesian cik Nikon
oh! cik red meh la bagi cik fuji kat aku



Ni lah Antara Jasa - jasa cik Nikon aku
Jasamu dikenang babeh..
i still loving u walaupun dah dapat cik fuji
hakkk.....perasan jap

Ni Picture Aku di Langkawi
masa honeymoon 1st time
Aku terjun ke laut TANPA tukar baju mandi..habis basah baju aku, mana lah tak basah ..
Aku ni pantang jumpa air tak kesah lah air laut ke air kolam ker..air perigi ker..smua aku bedal
mak aku cakap aku ni kecik - kecik antu air.. dah kita dok kat malaysia ni takkan nak pakai BIKINI pulak...

Gambar hanya sekadar hiasan entri
yang pasti ni bukan aku punya bikini
ahaks..ahak..



Ni pula Picture Encek Suami aka suami Mithali
kat Tasik dayang Bunting

Ni lagi satu hantu Air, tak kesah lah pandai berenang ke idak, janji ada jaket keselamatan
boleh buat aksi berenang..huahh.. dlm banyak - banyak tempat berenang, Tasik ni memang best tuk swimming
dengan suasana yg aman..damai dan di kelilingi lautan yg luas..macam heaven rasanya..
tapi, aku jeles giler tengok anak mat salleh umo 10 tahun melompat jer dlm kolam tu
pakai spender bunga - bunga jer...serius beb
Kalau aku, maunya tengelam tak timbul - timbul..



Ni picture peminat cilik Aku kat Tasik Dayang Bunting Langkawi
Huahh..ha..ha..ha..cari ape tuuu dik non??
gambar hanya selingan..hehe
diorang ni pon nak glamor gak..



Ni pula Antara Picture - picture yg diambil
sepanjang aku bercuti di tempat - tempat yang ada AIR

Desa waterpark 2007

Pangkor island 2008

Sg. Ulu Yam 2009

Yang pastinya aku suka mengajak member - member office atau family pegi bercuti
kat tmpt yg ada AIR, tak kisah la air terjun, air sungai atau air laut
janji puas mandi manda
seronokkk.....beb

next.. Perancangan percutian yang akan datang
Kami sekeluarga nak ke Pulau Redang
pada march 2011

cantikkan ciptaan Allah ni
subhanallah.. serononnya kalau dapat pegi

mana tau boleh try scuba diving pas tu amik gambo encik penyu
guna pula camera cik fuji
wah! marvelos... marvelos

sebenarnya dah lama plan nak pegi, tapi di sebabkan si kecik ni masih kecil
aku dan suami tangguhkan dulu perjalanan untuk bercuti ni, next year my son dah 2 tahun
insyaAllah, kami akan ke sana untuk bercuti, sekarang ni aku dah berjinak - jinak mengjar si kecik ni
mandi kat kolam jer dulu..hehe

pasni..boleh ajar ibu berenang pulak ..hehe


Picture idaman

sebenarnya tak penah pun mengidam nk amik picture
posing mcm mana, tapi kalau boleh nak sangat amik picture kat tepi pantai sambil
baring - baring kat beach, ada orang suapkan buah, ada tukang kipas kan,
buh losyen kat badan..urut2 badan skit..huahh seronokk


elehh..bang
kalau ayang nak macam tu boleh..??
abang TOLONGLA amikan gambo ayang gunakan camera FUJI..
hok..hok..perasan tul aku

okaylah..
kalau ada yg nak join contest ni click SINI tau
contest tamat pada 22/11/2010

2 ulasan:

Ms and Mr Red Ribbon berkata...

waaa panjangnyer entry... ms red ribbon checking sume entries yer... apa2 nanti kita bagi tau...

Adyshariz berkata...

ok ms red..all the best to u..check ya..gud luck to me

Geng Contest adyshariz

My Friend Adyshariz